UMB trage tare pe tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești pentru a fi gata până la finele acestui an. Firmele deținute de Dorinel Umbrărescu care lucrează la drumul expres ar avea ca termen de finalizare a acestui ultim tronson luna octombrie, potrivit unui răspuns al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, la o interpelare a deputatului USR de Vâlcea, Ion Marian Lazăr.
Lotul la care lucrează UMB are aproape 32 de kilometri și se află la un grad de execuție de 42,5%, potrivit datelor deținute de CNAIR și Ministerul Transporturilor. „Termenul contractual de finalizare al contractului este Trimestrul IV 2024, însă având în vedere că au avut loc întâlniri de management între CNAIR și antreprenor cu privire la măsurile ce trebuie întreprinse atât de către beneficiar, cât și de către antreprenor pentru finalizare mai rapidă a lucrărilor, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este luna octombrie 2024“ se arată în răspunsul Ministerului Transporturilor pentru deputatul USR de Vâlcea.
Ministerul a mai explicat că, în vederea evitării unor demolări și relocări de utilități, a fost necesară modificarea traseului inițial și că astfel a apărut necesitatea unor exproprieri suplimentare pentru anumite porțiuni. Iar autorizația de construire pentru aceste porțiuni a fost emisă în octombrie 2023. UMB a mai construit și tronsoanele 2 și 3 ale primului drum expres din România, date în folosință în iulie 2022 și decembrie 2023.
Ritm bun de lucru și pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești
Este mobilizare bună și pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, unde Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a trecut la așternerea primului strat de asfalt pe primul kilometru al tronsonului. Constructorul este prezent în permanență în șantier cu sute de muncitori și utilaje așa că a ajuns și la așternerea primului strat de asfalt AB 31,5 mm. S-a asfaltat de la km 13,7 al drumului, până la km 12,9, însă lucrările de asfaltare vor continua și după acest lot experimental.
În paralel se desfășoară și alte lucrări pe lotul în lungime de 17,7 km cuprins între Craiova și Robănești: umpluturi la terasamente; armare, cofrare și betonare la elementele podurilor și pasajelor; consolidări ale taluzului. Deși termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este la mijlocul anului 2025, constructorii, cu sprijinul CNAIR, fac tot posibilul pentru deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an, după cum a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.
Citește și: