luni, ianuarie 20, 2025
-4.5 C
Craiova

Spitalul Județean de Urgență Slatina vrea să digitalizeze toate departamentele și secțiile. Investiția va fi gata în doi ani și costă aprooape 900.000 euro

Implementarea unui proiect cu finanțare europeană va permite digitalizarea activităților Spitalului Județean de Urgență Slatina. Proiectul are o valoare de aproape 900.000 euro, va fi implementat în 22 luni și presupune ca toată activitatea specifică din cadrul spitalului să poată fi realizată digitalizat.

„Proiectul ”Digitalizarea activității Spitalului Județean de Urgență Slatina” a fost aprobat astăzi (n. red. – joi, 7 martie 2024) și va primi finanțare în cadrul PNRR, Componenta 7 ”Investiții în sistemele informatice și în structura digitală a unităților sanitare publice”. Pe termen mediu și lung, obiectivul principal presupune ca toată activitatea specifică din cadrul spitalului să poată fi realizată digitalizat, spitalul dispunând astfel de un Sistem Informatic Integrat funcțional, în toate departamentele și secțiile unității”, a transmis PSD Olt, pe Facebook.
Cel mai mare spital din județul Olt, aflat în subordinea Consiliului Județean Olt, are o bună parte din activitate digitalizată, însă proiectul accesat va permite îmbunătățirea infrastructurii digitale și implementarea soluțiilor informatice și în departamentele în care încă nu există.

„Proiectul putea să cuprindă două sau trei componente. Noi ne-am axat pe toate cele trei componente. (…) Noi ne propunem să modernizăm și să extindem rețeaua de comunicații, să implementăm soluții Network Acces Control, să implementăm software de management rețea și, foarte important pentru noi, să achiziționăm echipamente hardware IT pentru data center, adică servere de capacitate mare care să ne permită să stocăm toate informațiile pe care le colectăm și pe care le gestionăm”, a precizat managerul SJU, Angela Nicolae.
Cu banii din proiect va fi înlocuită rețeaua de Internet din două corpuri de clădire – „am fi dorit în toate corpurile de clădire, însă bugetul nu a fost suficient”, a precizat Nicolae -, iar o altă componentă importantă este achiziția de echipamente hardware – stații de lucru, echipamente de imprimare, scanare, copiere. Spitalul are aproximativ 400 stații de lucru, iar înlocuirea echipamentelor era o cheltuială pe care spitalul nu și-ar fi permis, altfel, să o facă.
„Noi am reușit și de-a lungul timpului am mai înlocuit infrastructura, dar nu este suficient și nu ai niciodată bani suficienți pentru a moderniza întreaga rețea”, a mai spus Nicolae.
O altă investiție care va fi realizată prin proiect este achiziția de imprimante de brățări pentru pacienți.
Îmbunătățirea software-ului clinic și non-clinic și interoperabilitatea este un alt obiectiv al acestui proiect. Practic, nu doar activitatea medicală, ci și cea administrativă vor putea fi gestionate digital.

Informațiile publicate de euro24info.com pot fi preluate de alte publicații doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.

Ultimele stiri

„U“ Craiova – Dinamo 1-1: Când Dumnezeu îți dă pasă, dar nu-ți bagă și mingea în plasă!

Meciul „U“ Craiova - Dinamo, scor  1-1, s-a derulat parcă după replica celebră din comedia TV Atletico Textila: când...

Mai multe articole din aceeasi categorie