luni, martie 17, 2025
11.8 C
Craiova

Se fac disponibilizari la Complexul Energetic Oltenia! Afla cati oameni vor ramane de la 1 iulie fara loc de munca!

Guvernul a adoptat o Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 pentru Societatea Complexul Energetic Oltenia, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei. La fundamentarea cheltuielilor cu personalul s-a avut în vedere eficientizarea activităţii societăţii prin reducerea cu 200 a numărului de salariaţi în anul 2018.

Aceștia vor fi disponibilizați atât din activitatea de exploatare a cărbunelui prin închiderea sau restrângerea activităţii de exploatare a cărbunelui în subteran, cât și din activitatea de producere de energie.

Reducerea numărului de personal se efectuează prin aplicarea unui program de concedieri colective, program care presupune măsuri de protecţie socială prin acordarea de plăţi compensatorii, indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

1.000 de salariaţi au fost concediaţi anul trecut din rândurile companiei.

CE Oltenia estimează pentru acest an un profit brut de 70,2 milioane lei, mai mic de aproape trei ori faţă de 2017. Compania preconizează totodată că numărul mediu de salariaţi pentru acest an va scădea de la 13.760 persoane la 13.165 persoane, respectiv cu 4,3%, potrivit proiecţiei privind bugetul de venituri şi cheltuieli.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2017 cu un profit brut estimat de circa 200 milioane lei.

De asemenea, veniturile totale estimate se ridică la 4,37 miliarde lei, în timp ce investiţiile planificate sunt în sumă de 810 milioane lei.

Compania estimează o producţie de 15 TWh energie electrică produsă, din care 12,7 TWh energie electrică livrată netă, şi 22,2 milioane tone producţie proprie cărbune.

În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producţie de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producţia totală de energie a României. Faţă de anul anterior, producţia de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producţie de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producţia de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creştere cu circa 11,5% faţă de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roşia-Rovinari, EMC Motru şi EMC Jilt.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

Surse: radiocraiova.ro, stiripesurse.ro

Informațiile publicate de euro24info.com pot fi preluate de alte publicații doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.

Ultimele stiri

Handbalistele de la SCMU Craiova au rezistat aproape o repriză în fața campioanei

Handbalistele de la SCMU Craiova au pierdut astăzi, în Sala Polivalentă, categoric, scor 33-21, cu CSM București, în sferturile...

Mai multe articole din aceeasi categorie