S-a finalizat proiectul de digitalizare a activității Companiei de Apă Oltenia!

Proiectul de digitalizare a activității Companiei de Apă Oltenia (CAO) a fost finalizat cu succes
Proiectul de digitalizare a activității Companiei de Apă Oltenia (CAO) a fost finalizat cu succes

Proiectul de digitalizare a activității Companiei de Apă Oltenia (CAO) a fost finalizat cu succes. Astfel, problemele care apar pe rețeaua de distribuție a apei vor fi detectate în timp util, fiind scurtat în acest fel timpul de intervenție și remediere.

Conform contractului de aproape 2 milioane de euro, au fost instalate 1.800 de contoare de ultimă tehnologie (smart meter), 6 debitmetre electromagnetice cu alimentare pe baterie fără zone de liniștire, 6 debitmetre electromagnetice de inserție totală MULTI-ELECTROD, bidirecțional, 25 data loggere de presiune și un sistem pentru prelocalizarea pierderilor de apă prin înregistrarea și analiza zgomotelor de pe rețea, cu un set de 76 loggeri de zgomot. 

S-a finalizat proiectul de digitalizare a activității Companiei de Apă Oltenia. Este un pas important către o infrastructură modernă și eficientă în domeniul distribuției apei

Am finalizat un nou proiect derulat de către Compania de Apă și cofinanțat de Primăria Municipiului Craiova, privind Digitalizarea activității Companiei de Apă Oltenia, prin achiziția de echipamente și software specifice, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. În cartierul Bariera Vâlcii, unde a demarat acest proiect pilot, au fost instalate 1.800 de contoare de ultimă tehnologie, debitmetre electromagnetice și alte echipamente avansate.

Aceste dispozitive detectează și transmit în timp real problemele apărute pe rețeaua de distribuție a apei, asigurând o intervenție rapidă și minimizând disconfortul pentru locuitorii Craiovei. Am făcut, astfel, încă un pas important către o infrastructură modernă și eficientă în domeniul distribuției apei!“, a anunțat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Scopul general al proiectului de digitalizare este detectarea problemelor care apar folosind diverși senzori care se vor monta pe rețeaua de distribuție și gestioarea comenzilor de lucru, pentru scurtarea timpului de intervenție și remedierea punctuală a acestora, în vederea eficientizării operațiunilor Companiei de Apă Oltenia și reducerii pierderilor de apă.

Citește și: Se pregătește încă o recepție pe Firul II Isvarna – Craiova. Cum arată captarea de la Isvarna