Guvernul a adoptat o ordonanță prin care completează legislația privind circulația pe drumurile publice.
Printre cele mai importante schimbări se numără cele referitoare la regimul circulației cu biciclete și trotinete electrice.
Astfel, este asimilat bicicletei vehiculul cu pedale cu pedalare asistată echipat cu un motor electric auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului crește, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h.

Trotineta electrică este definită ca fiind vehiculul cu două sau trei roți utilizat pentru transportul unei singure persoane. Acest vehicul este articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, are o viteză maximă prin construcție mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și este echipat cu un motor electric;
Circulația vehiculelor electrice cu două și trei roți pe drumurile publice
Ordonanța prevede că, dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximăadmisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.
O prevedere importantă este este aceea conform căreia pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani și se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.
Bicicletele, mopedele și trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuies să fie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în starede funcționare.