Teatrul Constantin Tanase si lumea artistica pierde astfel o a doua actrita in cateva zile, dupa ce joi a fost anuntata moartea Stelei Popescu.
Cristina Stamate a fost internata, joi, la Spitalul Floreasca, chiar in ziua in care a fost anuntata moartea actritei Stela Popescu. Luni dimineata, actrita a decedat.
Medicul Bogdan Oprita declara joi ca actrita Cristina Stamate se afla in investigatii la Spitalul Floreasca.
„Este venita la noi pentru ca i s-a facut rau. Este in investigatii. Are o patologie preexistenta importanta si, dupa ce o investigam, stabilim daca ramane internata sau nu”, spunea medicul.
Actrita de film si teatru Cristina Stamate, supranumita „Sufletul teatrului de estrada”, s-a nascut pe 8 februarie 1946. Si-ar fi dorit sa devina avocat, dar a fost indrumata catre actorie.
„Eu ma pregatisem pentru Drept. Nu eram dispusa sa pierd nicio zi din viata mea, nu stiu unde ma grabeam asa de tare. La Teatru, aveam colegi care picasera ani la rand inainte sa intre. Unul picase opt ani la rand. Si mi s-a parut ingrozitor sa-ti strici destinul, opt ani din viata, in care putea sa faca o alta facultate, o familie, sa faca ceva. Si cred ca de-aia mi-am jurat ca eu nu pierd nicio secunda. Examenul la Teatru l-am avut cu doua saptamani inainte de cel la Drept si am intrat. Dar si acum jelesc ca n-am facut Dreptul”, spunea artista intr-un interviu pentru Adevarul, citat de News.ro.
La Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica a intrat la varsta de 17 ani, fiind studenta la clasa regizorului Alexandru Finti si mai apoi a Sandei Manu.
A absolvit in 1967 si, dupa un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucuresti, la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”.
A facut parte din distributia filmelor „Grabeste-te incet” si „Secretul lui Bachus”.
Consacrarea a venit la Teatrul de Revista Constantin Tanase, dar si datorita aparitiilor la emisiuni de televiziune.
La Constantin Tanase a putut fi vazuta in „Arca lui Nae si Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolul femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Pofta buna lui Tanase”, „Revista revistelor”, „Te astept diseara pe Lipscani”, „Ura… si la gara”, „Vara nu-i ca iarna”.