De astăzi începe iar calvarul pe Valea Oltului, una dintre cele mai aglomerate rute din România! Va fi o lună de restricții rutiere pentru șoferi. DN7 intră din nou în șantier.
Începând de marți, 4 martie 2025, traficul pe Valea Oltului va fi restricționat din cauza lucrărilor de consolidare a versanților, un proiect esențial pentru siguranța șoferilor. Această etapă face parte dintr-un program amplu, lansat anul trecut, ce se va desfășura pe o perioadă de trei ani. În cadrul lucrărilor derulate în acest an, prima etapă va cuprinde sectorul aflat între kilometrii 201+215 și 201+320, în apropierea Cascadei Lotrișor. Această zonă se află în prima parte a Defileului Oltului, între localitățile Călimănești-Căciulata și Brezoi.
Intervențiile vizează montarea de bariere de retenție și plase de protecție pe versanți. Pe durata derulării acestora, traficul rutier va fi închis complet în reprize de aproximativ 20 de minute, circulația fiind dirijată de piloți de trafic. Se estimează că lucrările pe acest segment vor fi finalizate în aproximativ 30 de zile, potrivit DRDP Craiova. În toată această perioadă de restricții rutiere, circulația va fi dirijată cu ajutorul piloților de trafic.
„Restricțiile vor continua și pe alte sectoare ce vor fi comunicate înainte de începerea lucrărilor. Reamintim că rolul acestor este acela de a asigura condiții de circulație în siguranță!“, au menționat reprezentanții DRDP Craiova într-o postare pe Facebook.
Restricționarea circulației este necesară pentru siguranța traficului și prevenirea alunecărilor de teren sau căderilor de pietre, care pot pune în pericol viața șoferilor și a pasagerilor.
Începe iar calvarul pe Valea Oltului. Programul restricțiilor de trafic de pe DN7 / E81
Pentru a permite desfășurarea în siguranță a acestor intervenții, circulația va fi restricționată în reprize de aproximativ 20 de minute, traficul fiind dirijat de piloți rutieri.
Lucrările vor avea loc după următorul program:
- Luni – joi: 07:00 – 18:00
- Vineri: 07:00 – 14:00
- Sâmbătă: 07:00 – 18:00
Dacă vremea nu permite (ploi abundente sau ninsori), lucrările vor fi suspendate.
Șoferii sunt sfătuiți să își planifice din timp traseul și să ia în calcul posibilele întârzieri. Chiar dacă disconfortul este inevitabil, aceste măsuri sunt vitale pentru ca drumul să rămână sigur și practicabil în anii următori.
Contract de 10 milioane de euro pentru montarea plaselor de protecție. Lucrările în desfășurare vor continua și în 2026
Anul trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract de aproximativ 10 de milioane de euro pentru montarea plaselor de protecție și a barierelor de retenție pe patru tronsoane periculoase de DN7 / E81, dintre Călimănești-Căciulata și Câineni, din județul Vâlcea.
Lucrările, desfășurate pe o perioadă de trei ani, au început în vara lui 2024 și vizează stabilizarea unui tronson de 20 de kilometri, extrem de vulnerabil la alunecări de teren și căderi de pietre. Proiectul a fost corelat și cu lucrările pentru Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii (A1) Sibiu-Pitești.
Studiile geotehnice au confirmat că zona se încadrează în categoria de risc major, fiind afectată de fenomene naturale extreme. Ciclurile de îngheț-dezgheț, ploile abundente și topirea zăpezilor contribuie la desprinderea rocilor, punând în pericol traficul.
Citește și: Se unește Craiova cu Bacău pe drum de mare viteză!