Intervenție chirurgicală dificilă la SJU Slatina. Un tânăr de doar 24 ani a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, la sfârșitul lunii august 2024, pentru a putea să meargă din nou fără teamă. Și-a amânat nunta și a ales operația, iar acum urmează un program de recuperare.
Echipa din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, condusă de medicul chirurg plastician Florin Popa, este cea care și-a asumat operația. Cu trei luni în urmă, tânărul Iulian Ionuț Radu, din Fărcașele, județul Olt, a avut un accident casnic nefericit. Întreaga poveste care a urmat a fost redată astăzi pe pagina de socializare a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
„Nu e o minune, e munca echipei de la Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, o secție unde munca în echipă și profesionalismul celor de acolo redau speranța acolo unde alții spun că nu mai e nimic de făcut”, își încep reprezentanții SJU Slatina mesajul.
„Ionuț, în vârstă de 24 de ani, a fost victima unui traumatism prin contact cu un obiect dur/tăios, în urmă cu 3 luni. A fost transportat la un spital de urgența din București, unde s-a făcut toaleta și sutura plăgii. Ulterior, pacientul a fost dispensarizat prin serviciul teritorial de specialitate la Spitalul Municipal Caracal, unde a primit îngrijiri medicale. Medicul care îl avea sub observație, medic primar de Recuperare, Medicină fizică și Balneologie, l-a îndrumat către secția de Chirurgie plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, deoarece evoluția pacientului nu era una corespunzătoare”, au detaliat reprezentanții spitalului.
Intervenție chirurgicală dificilă la SJU Slatina. S-a făcut reconstrucția nervului peronier comun
Pacientul a fost evaluat inițial în ambulatoriul de specialitate, iar de aici a fost internat în Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de către dr.Popa Florin-Augustin, cu diagnosticul „paralizie completă musculatură lojă anterioară gambă stangă, secțiune veche de nerv peronier comun în apropierea bifurcației”.
„La internare, starea pacientului era precară: nu mai putea face dorsi-flexia piciorului stâng, nici extensia degetelor, la care s-au asociat modificari de sensibilitate. Ionuț mergea cu dificultate și se împiedica de orice obstacol. I-au fost explicate posibilitățile terapeutice, cât și ce implică intervenția chirurgicală și perioada de recuperare anevoioasă”, se continua relatarea.
Tânărul a analizat opțiunile, alegând intervenția chirurgicală, iar pentru asta a fost nevoit să-și amână nunta programată în perioada respectivă. A urmat intervenția dificilă, echipa operatorie având nevoie de 7 ore.
„Intervenția chirugicală a avut loc în data de 31.08.2024. S-a făcut reconstrucția nervului peronier comun, sub microscop chirugical, prin folosirea de grefoane nervoase din nervul sural al aceluiași picior. A fost o intervenție grea, laborioasă, ce a durat peste 7 ore. La 16 zile de la intervenție, evoluția locală este favorabilă, s-au suprimat firele de sutură, s-a repoziționat atela gipsată, iar pacientul începe recuperarea medicală. Încet și sigur, Ionuț face pași spre o viață normală, iar asta pentru că la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu se spune „nu se poate”, mai menționează reprezentanții SJU Slatina.
Cine a făcut parte din echipa medicală
Membrii echipei medicale sunt: coordonatorul echipei chirurgicale – medic primar Chirurgie Plastică dr.Popa Florin-Augustin; medic primar dr. Corâci Robert-Octavian; medic rezident dr.Negrilă Alina-Alexandra; medic primar A.T.I dr.Conea Dana; asistenți: Ene Claudia-Geta, Nicola Elena-Ancuța, Buzgurilă Lidi-Aurel, infirmiere, brancardier.
„Ei nu așteaptă mulțumiri. Ei știu că din bine au făcut mai bine și, începând de astăzi, un tânăr de 24 de ani își resetează spre normalitate viața de dinaintea unui accident”, conchid reprezentanții SJU Slatina.