luni, decembrie 2, 2024
5.9 C
Craiova

FOTO/DOLJ: Târgul de Paște din Craiova rămâne pe locul I în Europa. Primăria Craiova anunță cât au costat elementele de butaforie

Târgul de Paște din Craiova își menține locul I în clasamentele europene de specialitate (obținut încă de anul trecut), conform site-ului European Best Destinations, au precizat, astăzi, reprezentanții municipalității. „Alice în Țara Minunilor” este universul creat în mijlocul parcului Romanescu, târgul fiind deschis de aproape două săptămâni.

Confruntați și cu opinii conform cărora elementele de butaforie au fost achiziționate la prețuri peste cele din piață, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că acestea au costat, în total, aproape 54.000 euro, însă veniturile care vor fi obținute ca urmare a organizării târgului, având în vedere că acesta, ca și cel organizat în perioada Sărbătorilor de Iarnă, se bucură deja de succes, vor fi cu mult peste cheltuieli.
„53.860 euro au costat toate cele 56 de elemente de butaforie de la Târgul de Paște! Unele mari de cinci metri și de peste 250 kg greutate!Târgul de Paște din Craiova își menține locul I în clasamentele europene de specialitate, conform site-ului European Best Destinations.
Desfășurat în perioada 1 aprilie – 1 mai 2023, în Parcul Nicolae Romanescu, Târgul de Paște devine, asemenea celui de Crăciun, un reper de atracție turistică, generator de venituri către bugetul local, cu beneficii aduse întregii comunități, care depășesc deja sumele investite de autoritatea locală”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Craiova.

„Prospectarea pieței s-a făcut la trei companii din România ”

Pentru organizarea târgului s-au parcurs toate procedurile privind achiziția publică, „cu etapă de prospectare a pieței și cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de legislația în vigoare, acestea putând fi verificate și vizualizate de oricine este interesat în SEAP – sistemul electronic de achiziții publice”, mai precizează municipalitatea.
Calitatea și siguranța au fost principalele criterii urmărite în procedura de achiziție, având în vedere faptul că târgul este organizat în aer liber și atrage foarte mulți copii curioși să atingă și să se bucure de personajele din povestea „Alice în Țara Minunilor”, iar elementele trebuie să reziste și intemperiilor.
„Prospectarea pieței s-a făcut la trei companii din România care fabrică elemente de butaforie, solicitându-se produse care să respecte tematica evenimentului din Craiova – Alice în Țara Minunilor, dar și toate criteriile de calitate și siguranță, impuse de legislația în vigoare. (…)De asemenea, având în vedere că produsele sunt expuse pe domeniul public pentru o perioadă lungă de timp, fiind accesibile tuturor categoriilor de vârstă, criteriile de siguranță pentru utilizarea de către copii au fost obligatorii, iar garanția oferită trebuie să fie de minim 24 luni”, mai precizează reprezentanții municipalității craiovene.

„Estimarea s-a făcut pe baza celui mai mic preț”

Piesele achiziționate au dimensiuni diferite, de la un metru la aproximativ cinci metri, dar și greutăți diferite (fiind produse care ating și peste 250 kg/piesă). .
„Iepurii din spumă poliuretanică au fiecare înălțime de patru metri, iar soldații de la intrarea în amplasamentul târgului au o greutate de peste 100 kg/buc și o înălțime de aproape șase metri fiecare. Ciupercile au câte doi metri înălțime și peste 100 kg/buc., iar Alice – realizată din materiale speciale, care să ofere toate măsurile de siguranță prevăzute de legislație, are o înălțime de aproape cinci metri și o greutate de peste 250 kg.
Estimarea tuturor celor 56 de elemente de butaforie ce fac parte din conceptul Târgului de Paște s-a făcut pe baza celui mai mic preț, iar suma totală rezultată în urma procedurilor de achiziție publică a fost de 53.860 euro”, au mai explicat reprezentanții Primăriei Craiova.
Pe de altă parte, se așteaptă ca veniturile din taxele de ocupare a domeniului public, achitate de comercianții selectați în cadrul târgului, din taxa hotelieră, din parcările cu plată, dar și din impozitele provenite la bugetul local de la companiile care activează în domeniul HORECA să depășească mult costurile. Cât despre elementele de butaforie, acestea vor fi reutilizate ulterior în diferite spații publice și pentru alte evenimente organizate Primăria Craiova și instituțiile din subordine sau de partenere.

Informațiile publicate de euro24info.com pot fi preluate de alte publicații doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.

Ultimele stiri

ALRO, premiată în cadrul Galei ARIR. „Rămânem dedicați generării de schimbări pozitive”

Producătorul de aluminiu ALRO Slatina a primit premiul pentru cea mai bună performanță și comunicare ESG, în cadrul Galei...

Mai multe articole din aceeasi categorie