Cum se poate scapa de televizoarele, calculatoarele, frigiderele sau chiar maşinile de spălat şi aragazele uzate? Este o întrebare la care mulţi slătineni nu găsesc răspunsul. Societatea de salubritate a Slatinei, Salubris, este singurul operator autorizat din judeţ pentru colectarea acestora. Echipamentele vechi pot fi aduse la sediul firmei din strada Cazărmii, iar în cazul în care acestea se află în Slatina, pot fi ridicate de operatori chiar de la domiciliu, gratuit.
Deşeurile rezultatele din echipamentele electrocasnice devin o povară pentru mulţi cetăţeni. Cu excepţia cazurilor în care sunt acceptate la schimb, atunci când se achiziţionează aparate noi, ele nu îşi găsesc locul prea uşor în casele sau în curţile oamenilor. Ceea ce puţini slătineni ştiu este că ele sunt colectate gratuit de operatorul de salubritate, la sediul de pe strada Cazărmii.
„În Slatina există un singur loc autorizat pentru colectarea deşeurilor electrocasnice, electrice şi electronice, acesta fiind amplasat pe strada Cazărmii, nr. 42. Persoanele care au asemenea «deşeuri aparte» şi doresc să scape de ele se pot deplasa aici”, a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Electrocasnicele vechi, ridicate şi de la domiciliu
În cazul în care slătinenii nu pot aduce pe cont propriu aceste deşeuri la sediul operatorului de salubritate, atunci pot cere, telefonic, la numărul 0249/414.693 ridicarea echipamentelor uzate de la domiciliu, fără să plătească nimic. „Firma respectivă nu percepe nicio taxă pentru transportul acestor deşeuri de la domiciliul solicitanţilor şi până la locul de colectare a acestora”, a adăugat reprezentantul administraţiei locale.
Conform cerinţelor în domeniul protecţiei mediului impuse de Uniunea Europeană, cantitatea de deşeuri din echipamente electrice şi electrocasnice colectate ar trebui să fie de 4 kilograme pe cap de locuitor. În Slatina, spre exemplu, conform ultimei statistici, se colectaseră doar 0,3 kg de astfel de deşeuri.
Sursa: Olt Tv