Este gata încă un tronson al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova. În aceste zile a fost semnată recepția pentru Stația de Captare și primul tronson din cele șase ale Firului II Isvarna – Craiova. „Putem spune de-acum că nu mai este doar un vis, ci devine certitudine faptul că locuitorii municipiului Craiova vor avea apă de izvor de munte la robinet“, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.
După ce comisia de recepție a verificat, în ultimele săptămâni, realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, vineri a fost semnată a doua recepție pe Firul II Isvarna – Craiova. Este vorba de tronsonul I al aducțiunii. Primul finalizat a fost tronsonul VI, gata încă din ianuarie 2023. Pe tronsonul I, Asocierea firmelor ELSACO ELECTRONIC SRL BOTOSANI – HIDROCONSTRUCTIA SA BUCURESTI – SC ECOAPA DESIGN SRL a finalizat reabilitarea stației de clorinare și amenajarea incintei de la captarea Isvarna, precum și reabilitarea și extinderea conductei de aducțiune pe o lungime de 20,5 km.
Pe traseul celor peste 20 de kilometri de conductă care străbate UAT Tismana, Godinești și Câlnic, din județul Gorj, s-au executat și 51 camine din beton pentru vane de golire, aerisire și by-pass. Lucrările au fost complexe și au mai inclus realizarea sistemului SCADA (Supervisory Control And Data Aquisition) – cel mai modern instrument automatizat, utilizat pentru supravegherea, controlul și monitorizarea proceselor chimice, fizice și/sau de transport al apei, precum și o nouă stație de producere a hipocloritului, dotată cu echipamente de înaltă performanță, astfel încât produsul va fi la cele mai înalte standarde.
E gata încă un tronson al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova. Se mai lucrează la patru tronsoane
În acest moment mai sunt în desfășurare lucrări pe patru tronsoane ale Firului II Isvarna – Craiova, toate apropiindu-se de final. Firul II Isvarna face parte din unul dintre cele mai mari contract de canalizare și aducțiune de apă din Europa, investiția ajungând, cu tot cu actualizări, la peste 600 de milioane de euro.
Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova a avut o valoare de peste 115 milioane de euro, are o lungime totală de 123,4 km și presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 kilometri. Lucrările au fost împărțite în șase tronsoane, la final urmând să fie asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj (Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus), dar și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj.
Citește și: (VIDEO) Compania de Apă Oltenia: Stația de Epurare de la Făcăi a trecut la energia verde