luni, ianuarie 20, 2025
7.9 C
Craiova

Două spitale din Oltenia, în topul ruşinii! Vezi care sunt unităţile medicale în care părerea pacientului nu contează!

Satisfacția pacienților cu privire la calitatea serviciilor medicale primite este unul dintre indicatorii importanți care arată performanța reală a unui spital. Până la sfârşitul anului 2016, acest indicator era profund viciat în România prin modalitatea sa de colectare. Odată cu introducerea chestionarului electronic, rezultatele se apropie mai mult de realitate. Un raport al Observatorului Român de Sănătate a analizat cele 122.423 chestionare de satisfacție completate de pacienții români la externare prin SMS şi formular web, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018, prin intermediul mecanismului de feedback al Ministerului Sănătății.

Observatorul Român de Sănătate a realizat, în luna februarie 2018,  topul ruşinii – cele mai mari spitale pentru care părerea şi satisfacţia pacienților nu contează (zero chestionare completate într-un an). Într-o epocă în care toți responsabilii din sistemul medical românesc clamează că pun „pacientul în centrul sistemului”, dezinteresul față de satisfacția pacienților arată în cel mai bun caz neglijență managerială şi, în cel mai rău caz, ipocrizie.

Spitale în Topul Ruşinii:

  1. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova
  2. Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti
  3. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu
  4. Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău
  5. Spitalul Judeţean Tulcea
  6. Spitalul Municipal de Urgenţă Roman
  7. Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti
  8. Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei
  9. Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi
  10. Spitalul Clinic CF Cluj Napoca

Este îngrijorător de mic numărul de spitale care introduc datele de contact ale pacienţilor în platforma electronică a CNAS pentru ca pacienţii să primească prin SMS chestionarul de satisfacţie. 21% din unităţile sanitare nu au introdus în sistem nici măcar un pacient, iar 82% au introdus datele de contact pentru mai puţin de 5% dintre pacienţii externați. Doar 64 de spitale au avut un număr suficient de chestionare completate pentru a obţine rezultate relevante statistic și au fost incluse în topurile pozitive din acest raport. 277 spitale nu au avut suficiente chestionare completate. Din cauza netransparenţei şi lipsei de implicare a managerilor, este imposibilă măsurarea statistic relevantă a satisfacţiei pacienţilor din aceste spitale.

 

Sursa: www.health-observatory.ro

Informațiile publicate de euro24info.com pot fi preluate de alte publicații doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.

Ultimele stiri

EVENIMENT PLANETAR. Donald Trump revine la Casa Albă! Vezi toate detaliile ceremoniei (VIDEO)

Donald Trump, cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, se pregătește să revină, luni, la Casa Albă...

Mai multe articole din aceeasi categorie