Compania de Apă Oltenia (CAO) și-a extins aria de operare. Începând cu data de 10 aprilie, celor 25 de unități administrativ teritoriale din județul Dolj pentru care CAO asigură exploatarea și întreținerea sistemului de alimentare cu apă și canalizare li s-a alăturat și comuna Măceșu de Jos, se arată într-un comunicat al companiei.
Conform protocolului încheiat între Comuna Măceșu de Jos, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia și S.C. Compania de Apă Oltenia S.A., unitatea administrativ teritorială predă sistemul de alimentare în vederea furnizării serviciilor de apă și canalizare pentru cei peste 1.200 de locuitori din Măceșu de Jos și Săpata. Valoarea totală a bunurilor aferente investiției „Alimentare cu apă în sistem centralizat în comuna Măceșu de Jos; înființare rețea centralizată de canalizare în satul Măceșu de Jos; branșamente individuale de apă și racorduri de canalizare în comuna Măceșu de Jos“ predate Companiei de Apă Oltenia, în calitate de operator regional, este de 12.787.564,54 lei.
„Compania de Apă Oltenia are în administrare aproximativ 1.700 de kilometri de rețea de distribuție a apei și peste 300 de kilometri de conductă de aducțiune de apă în localitățile Craiova, Ișalnița, Podari, Breasta, Filiași, Băilești, Cârcea, Călărași, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Segarcea, Plenița, Caraula, Carpen, Goicea, Bîrca, Bistreț, Seaca de Câmp, Malu Mare, Almăj, Brădești, Poiana Mare, Șimnicul de Sus, Coțofenii din Față, din județul Dolj, și Țânțăreni și Telești, din județul Gorj.
De asemenea, asigurăm exploatarea și întreținerea a peste 1.200 km de rețea de canalizare în Craiova, Ișalnița, Podari, Breasta, Filiași, Băilești, Cârcea, Călărași, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Segarcea, Plenița, Caraula, Carpen, Goicea, Malu Mare, Poiana Mare, Bîrca și Bistreț, cu 182 de stații de pompare. În total, deservim cu apă potabilă peste 370.000 de locuitori din Dolj și Gorj, de sistemul de canalizare beneficiind peste 300.000 de doljeni“, a mai precizat CAO.