Compania de Apă Oltenia (CAO) investește și în energie verde. Lucrările pentru centrala electrică fotovoltaică de la Făcăi au ajuns pe ultima sută de metri, informează Compania.
Potrivit CAO, s-au realizat cei mai importanți pași în cadrul investiției care vizează execuția centralei electrice fotovoltaice de la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Făcăi. După recepția proiectului tehnic, care a reprezentat prima etapă a contractului, au fost demarate lucrările. În curtea Stației de Epurare a Apelor Uzate de la Făcăi s-au finalizat structurile din beton pe care vor fi montate panourile. De asemenea, dotările pentru clădirea care va asigura monitorizarea și funcționarea centralei fotovoltaice, cele 642 de panouri fotovoltaice și cea mai mare parte a echipamentelor prevăzute în contract au fost livrate.
„Se așteaptă ca în cel mai scurt timp să ajungă și structurile metalice pentru finalizarea montajului panourilor și a cablurilor, astfel încât să poată fi pusă în funcțiune centrala electrică. Va urma instruirea personalului, iar garanția va fi asigrată timp de 36 de luni de societatea care a derulat acest contract“, se arată în comunicatul Companiei de Apă Oltenia.
Compania de Apă Oltenia investește în energie verde. 3,2 milioane de lei pentru reducerea costurilor cu energia electrică la Stația de la Făcăi
Compania a obținut finanțare externă (fonduri norvegiene) de la Innovation Norway pentru investiția «Proiectare și execuție Centrală electrică fotovoltaică pentru autoconsum», obiectivul acestui proiect fiind instalarea unui sistem fotovoltaic pentru a reduce consumul și costurile energiei electrice la Stația de Epurare a Apelor Uzate Făcăi. Scopul final este transformarea Stației într-o platformă cu consum zero de energie și zero emisii de gaze cu efect de seră.
Contractul este finanțat în procent de 85% din fonduri norvegiene, cu o contribuție de 15% a beneficiarului, are o valoare de 2.735.368,25 lei fără TVA (3.255.088 lei cu TVA) și a fost adjudecat de asocierea URBIO DOWNSTREAM SRL (lider) – URBIO RO SRL, cu ARHINGGAL PROJECTS SRL şi QUARTZ MATRIX SRL, ca subcontractanţi.
Citește și:
Gata cu pierderile de apă! Compania de Apă Oltenia trece în era digitală
(GALERIE FOTO) Aducțiunea de apă Ișalnița – Bariera Vâlcii va trece pe sub râul Amaradia