Centrul de Transfer Tehnologic al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova (CTT-UMFCv) a fost acreditat de către Ministerul Educației și Cercetării ca entitate a infrastructurii ReNITT – Rețeaua Națională pentru Inovare și Transfer Tehnologic, se arată într-un comunicat al UMF postat pe Facebook.
Acreditarea vine în completarea eforturilor UMF Craiova de a promova cercetarea aplicată și parteneriatele public-private în domeniul medical.
Potrivit reprezentanților UMF Craiova, această acreditare recunoaște contribuția universității la crearea unei piețe funcționale a rezultatelor de cercetare în sănătate – cu accent pe prevenție, diagnostic și tratament avansat – și vine să sprijine viziunea universității de a transforma inovația științifică în soluții reale pentru sistemul medical și societate.
Centrul de Transfer Tehnologic al UMF Craiova, acreditat ca parte a Rețelei Naționale pentru Inovare și Transfer Tehnologic
Serviciile specializate oferite de CTT-UMFCv, pentru care s-a obținut acreditarea, includ: transfer tehnologic pentru introducerea în circuitul economic a rezultatelor cercetării; audit tehnologic; consultanță privind protejarea și valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală; asistență pentru inovare, digitalizare și implementarea sistemelor de management al inovării; sprijin în accesarea facilităților fiscale în cercetare-dezvoltare; evaluarea valorii rezultatelor științifice pentru negocierea cu parteneri economici.
„Această recunoaștere consolidează poziția UMF Craiova ca un hub regional de cercetare și inovare în sănătate. Ne dorim să oferim cercetătorilor, startup-urilor și companiilor din domeniul medical un partener de încredere în drumul de la idee la impact real“, a declarat rectorul UMF Craiova, Dan Gheonea.
Directorul CTT-UMFCv, Adina Turcu Știolică, a precizat că această acreditare este un pas esențial în profesionalizarea și recunoașterea eforturilor UMF Craiova de a transforma rezultatele științifice în inovații aplicabile în sistemul de sănătate. „Dar o vedem, în egală măsură, și ca pe o invitație deschisă pe care o lansăm către cercetători și parteneri din industrie să ne fie alături într-un demers comun de valorificare a cunoașterii“, a adăugat aceasta.