Cu documentația completă, balcoane și șarpante construite legal, încă 13 blocuri din Slatina vor beneficia de reabilitare pe fonduri europene, anunță reprezentanții primăriei. Acum este în derulare licitația pentru realizarea studiilor de fezabilitate, lucrările efective urmând să înceapă, cel mai probabil, la primăvară. Pentru celelalte imobile, care nu respectă condițiile de înscriere în programul european, autoritățile caută alte surse de finanțare.
Vești bune pentru locuitorii a 13 blocuri din Slatina, care respectă toate condițiile pentru a fi înscrise în programul de reabilitare pe fonduri europene. Autoritățile au început procedura de desemnare a unei firme care să realizeze studiile preliminare lucrărilor de anvelopare.
„Am dat drumul la procedurile de licitaţie, pentru 13 blocuri, sunt două noi cereri de finanţare pe fonduri europene. Avem licitaţia deschisă pentru studiul de fezabilitate pentru ele”, a declarat pentru Olt Tv, primarul Slatinei, Emil Moţ.
Asociațiile de proprietari au depus solicitările, cu tot cu documentele necesare înscrierii în programul de reabilitare, la Direcția de Administrare a Patrimoniului. Iată care sunt imobilele înscrise pe listă: Bulevardul A.I. Cuza, blocurile D10, D 12, D19
Bulevardul A.I. Cuza, blocurile S7, S14, S17, S19
Bulevardul A.I. Cuza, blocul V 31
Bulevardul Nicolae Titulescu, blocurile 8 și 24
Strada Arinului, blocul B10
Strada Tunari, blocul 5
Strada Artileriei, blocul 3
„Eu sper ca în luna februarie să avem şi finanţarea de la ADR Sud-Vest Oltenia. Documentaţia este în regulă, a fost avizată, tocmai de asta am dat drumul şi la procedurile de licitaţie”, spune primarul Slatinei.
După desemnarea firmei care va face studiul de fezabilitate la lucrările de reabilitare, va fi semnat și contractul de finanțare pe fonduri europene.
Pentru blocurile nereabilitate care mai au încă șarpante sau balcoane neautorizate, autoritățile caută alte soluții de finanțare.
„Intenţionăm să mergem în paralel pe Ordonanţa 18 de la Ministerul Dezvoltării, adică buget local şi fonduri europene. NU putem depune decât atunci când avem toate documentaţiile complete, adică toţi proprietarii să aibă actele în rgulă. Unii nu au intrat în legalitate cu mansardele şi balcoanele, dacă nu rezolvă problemele va trebui să îi preluăm noi pe buget local, pentru că trebuie să facem, până la urmă, toate blocurile din Slatina”, explică Emil Moţ. În afară de aceste 13 blocuri, mai sunt încă 46 care au primit aprobare din partea Consiliului Local pentru a fi incluse într-un program de reabilitare. În acest moment, aproape 70% din blocurile din Slatina sunt reabilitate.